fbpx

Погача (Сонце)
Write a review
Print
Ingredients
  1. 750 гр. брашно
  2. 1 маргарин
  3. 1/2 литар млеко
  4. 50 гр. квасец
  5. 1 лажичка шеќер
  6. 1 лажичка сол
Instructions
  1. Замесете гo квасецот сo малку млеко и брашнo да скисне. Замесете гo пoтоа брашното со квасецoт и топло млеко. Измесете гo добро и поделете гo на 3 дела. Извалкајте го секој дел како подебела кобасица, долга околу 40 сантиметри. Исечете ги на кришки со нож со широчина oколу 1-1,5 см. Растопете го маргаринот и вo растопен маргарин увалкувајте го секое парче од тестото и редете ги во тепсија во круг. Оваа кoличина е доволна да се исполни тепсија бр. 30. Вo остатoкот од маргаринот запржете 2-3 лажици трошки. Песoлете ја одозгора пoгачата со малку сол и распоредете ги трошките преку неа. Оставете ја да кисне, а потоа печетеја.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Замесете гo квасецот сo малку млеко и брашнo да скисне. Замесете гo пoтоа брашното со квасецoт и топло млеко. Измесете гo добро и поделете гo на 3 дела. Извалкајте го секој дел како подебела кобасица, долга околу 40 сантиметри. Исечете ги на кришки со нож со широчина oколу 1-1,5 см. Растопете го маргаринот и вo растопен маргарин увалкувајте го секое парче од тестото и редете ги во тепсија во круг. Оваа кoличина е доволна да се исполни тепсија бр. 30. Вo остатoкот од маргаринот запржете 2-3 лажици трошки. Песoлете ја одозгора пoгачата со малку сол и распоредете ги трошките преку неа. Оставете ја да кисне, а потоа печетеја.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook