fbpx

Погача
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 гр. брашно
  2. 1 коцка маргарин
  3. 200 гр. масло
  4. 250 гр. вода
  5. сол
Instructions
  1. Замесете тесто со брашното, малку сол маслото и водата Расукајте кора поголема и премачкајте ја со 1/3 од маргаринот. Завиткајте ја како за лиснато тесто и ставете ја во фрижидер да се одмори 15 минути. Ова повтoрете уште 2 пати со маргаринот и оставајте го да се oдмора. Расукајте кора и сечете погачици големина по желба. Печете гo во рерна на 200°С.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Замесете тесто со брашното, малку сол маслото и водата Расукајте кора поголема и премачкајте ја со 1/3 од маргаринот. Завиткајте ја како за лиснато тесто и ставете ја во фрижидер да се одмори 15 минути. Ова повтoрете уште 2 пати со маргаринот и оставајте го да се oдмора. Расукајте кора и сечете погачици големина по желба. Печете гo во рерна на 200°С.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook