fbpx

Полнето јагнешко
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 јагнешка плешка
  2. 1 јагнешки дроб
  3. 2 главици кромид
  4. 1 филџан сварен ориз
  5. 1 рака суво грозје
  6. црн пипер
  7. сол
  8. 3 јајца,магданос
Instructions
  1. Направете на јагнешката плешка џеп меѓу коските и кожата. Црниот дроб сварете го и ситно исечкајте го. Истовременo на масло испржете го сечканиот кромид, додајте го дробот, посолете го, а потоа ставете гo оризот, сувото грозје, црниот пипер, магданосот и на крај додајте ги јајцата, добро промешајте и со тоа наполнете ја плешката. Отворот сошијте го со бел конец и печете ја во рерна со повремено преливање и вртење на плешката.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Направете на јагнешката плешка џеп меѓу коските и кожата. Црниот дроб сварете го и ситно исечкајте го. Истовременo на масло испржете го сечканиот кромид, додајте го дробот, посолете го, а потоа ставете гo оризот, сувото грозје, црниот пипер, магданосот и на крај додајте ги јајцата, добро промешајте и со тоа наполнете ја плешката. Отворот сошијте го со бел конец и печете ја во рерна со повремено преливање и вртење на плешката.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook