Потпечени Модри Патлиџани со Јајца
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1/2 кгр. модри патлиџани
  2. 3 јајца
  3. 200 гр. домати
  4. 100 гp. кромид
  5. 150 гр. овчо сирење
  6. 100 гр. масло
  7. 1 филџан млеко
  8. 1 лажица брашно
  9. црн пипер
  10. магданос
  11. Сол
Instructions
  1. Модриот патлиџан исечкан на коцки дејствувајте го на малку масло заедно со ситно исечканиот кромид. Кога ќе омекнат патлиџаните, посипете ги со брашното, додајте ги доматите претходно излупени и исечкани и продолжете со дејствувањето. Кога ќе изврие течноста што ја испуштил зеленчукот, јадењето се трга од оган, му се додава изгмечено сирење, солта, црниот пипер и магданосот. Сето тоа се меша и се пресипува во подмачкана тава. Се прелива со изматените јајца и со млекото и во врела рерна се пече додека не се зацрвени
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Модриот патлиџан исечкан на коцки дејствувајте го на малку масло заедно со ситно исечканиот кромид. Кога ќе омекнат патлиџаните, посипете ги со брашното, додајте ги доматите претходно излупени и исечкани и продолжете со дејствувањето. Кога ќе изврие течноста што ја испуштил зеленчукот, јадењето се трга од оган, му се додава изгмечено сирење, солта, црниот пипер и магданосот. Сето тоа се меша и се пресипува во подмачкана тава. Се прелива со изматените јајца и со млекото и во врела рерна се пече додека не се зацрвени.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook