fbpx

Поховани пиперки
Write a review
Print
Ingredients
  1. 16 парчиња пиперки
  2. 100 гр. масло
  3. 50 гр. трошки
  4. 5 јајца
  5. сол
  6. брашно
Instructions
  1. Пиперките измијте ги, испечете ги, излупете ги и оставете ги да се цедат. Посолете ги. Извадете гo семето и дршката и увалкајте ги во брашно, потоа во јајца и на крај во трошки од препечен леб и пржете ги на врелo масло додека не се вцрват. Служете ги со галичко бело сирење.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Пиперките измијте ги, испечете ги, излупете ги и оставете ги да се цедат. Посолете ги. Извадете гo семето и дршката и увалкајте ги во брашно, потоа во јајца и на крај во трошки од препечен леб и пржете ги на врелo масло додека не се вцрват. Служете ги со галичко бело сирење.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook