fbpx

Праз салата
Write a review
Print
Ingredients
  1. маслинки
  2. 4 страка праз
  3. масло
  4. сол
  5. оцет
  6. црн пипер
Instructions
  1. Измијте го празот и од белиот дел исечете парчиња од околу 3 см. Во сад ставете вода, посолете ја и ставете го празот да се вари. После десетина минути извадете го и ставете го во цедалка. Од како ќе се олади ставете го во длабока чинија за салата, прелејте ја со масло, оцет и поросете ја со црн пипер. Украсете ја со маслинки.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте го празот и од белиот дел исечете парчиња од околу 3 см. Во сад ставете вода, посолете ја и ставете го празот да се вари. После десетина минути извадете го и ставете го во цедалка. Од како ќе се олади ставете го во длабока чинија за салата, прелејте ја со масло, оцет и поросете ја со црн пипер. Украсете ја со маслинки.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook