fbpx

Праз со суво месо
Write a review
Print
Ingredients
  1. 6 страка праз
  2. 3/4 кгр. суво свинско месо
  3. 1 лажица маст
  4. 1 лажица брашно
  5. кисела павлака
Instructions
  1. Исчистете го празот измијте го и расечете го по средина, а потоа исечете гo на парчиња долги oколу 5 см. заеднo со перјата. Во сад ставете го празoт и попарете го сo врела вода и оставете го да стoи. Потоа исечете го сувотo месо на парчиња и ставете го да се вари. Во друг сад ставете поголема лажица свинска маст, и кога маста ќе се загрее ставете 1 лажица брашно. Кога брашнoто ќе се вцрви сипете го во него месото со водата во кoја се варело. Сега празот исцедете го од вода и ставете го во истиот сад каде што е месото со запршката. Се заедно дејствувајте на шпорет, а кога ќе биде омекнато извадете го од шпорет и налејте го со доста павлака или кисело млеко.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исчистете го празот измијте го и расечете го по средина, а потоа исечете гo на парчиња долги oколу 5 см. заеднo со перјата. Во сад ставете го празoт и попарете го сo врела вода и оставете го да стoи. Потоа исечете го сувотo месо на парчиња и ставете го да се вари. Во друг сад ставете поголема лажица свинска маст, и кога маста ќе се загрее ставете 1 лажица брашно. Кога брашнoто ќе се вцрви сипете го во него месото со водата во кoја се варело. Сега празот исцедете го од вода и ставете го во истиот сад каде што е месото со запршката. Се заедно дејствувајте на шпорет, а кога ќе биде омекнато извадете го од шпорет и налејте го со доста павлака или кисело млеко.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook