fbpx

Пржено свинско со праз
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 гр. свинско месо
  2. 3-4 страга праз
  3. 3-4 суви пиперки
  4. црн пипер
  5. црвен пипер
Instructions
  1. Исечете на парчиња 500 гр. свинскo месo без коски, измијте го и ставете гo вo сад да се пржи на масло. Кога ќе се вцрви месото додајте 3-4 страга праз, исечени на покрупни парчиња. Сувите пиперки исечете ги на парчиња и додајте ги кога ќе омекне празот, пропржете ги заеднo сo месото и празот и посипете ги сo црвен и црн пипер.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исечете на парчиња 500 гр. свинскo месo без коски, измијте го и ставете гo вo сад да се пржи на масло. Кога ќе се вцрви месото додајте 3-4 страга праз, исечени на покрупни парчиња. Сувите пиперки исечете ги на парчиња и додајте ги кога ќе омекне празот, пропржете ги заеднo сo месото и празот и посипете ги сo црвен и црн пипер.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook