Состојки :

Телешки џигер(1 Килограм)

Црвен вински оцет(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Лук(10-15 Чешниња)

Магдонос(1 Китка)

Сол

ПОДГОТОВКА:

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Телешкиот или јунешки џигер се сечка на тенки парчиња и се остава во сад да отстоо неколку часа.
  2. Во садот се става масло за готвење и вегета.
  3. Потоа џигерот се пржи во тава на тивок оган.
  4. Откако ќе се испржи, се става во една голема чинија.
  5. Се прави прелив, во тенџере се мешаат 200 мл вински оцет со 200 мл масло, се додаваат ситно сечкани магдонос и лук, сето тоа се зоврива на рингла и се прелива врз пржениот џигер.
  6. Џигерот се сервира со гарнир од печени млади компири.

На здравје !

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook