fbpx

Салата од Суви Пиперки (2)
Write a review
Print
Ingredients
  1. 20 парчиња суви пиперки (лути и слатки)
  2. 200 гр. доматен сос
  3. масло
  4. лук
  5. сол
  6. вода
Instructions
  1. Измијте ги добро пиперките и ставете ги во рерна на 50°С да се сушат. Извадете една пиперка и скршете ја. Во колку пука во рацете тогаш се готови, печени, извадете ги од рерната и оставете ги да се оладат. Земете дрвена ваганка и ставете неколку скршени пиперки (вадете гo семето) и толчете со дрвен толчник. Додајте веднаш врела вода и толчете за да добиете од пиперките ryста смеса. Ова повторувајте го се додека не се потрошат пиперките. Истолчете го лукот со сол и во него ставете ги пиперките, додајте го доматнот сос и залејте со маслото. Досолете по вкус.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте ги добро пиперките и ставете ги во рерна на 50°С да се сушат. Извадете една пиперка и скршете ја. Во колку пука во рацете тогаш се готови, печени, извадете ги од рерната и оставете ги да се оладат. Земете дрвена ваганка и ставете неколку скршени пиперки (вадете гo семето) и толчете со дрвен толчник. Додајте веднаш врела вода и толчете за да добиете од пиперките ryста смеса. Ова повторувајте го се додека не се потрошат пиперките. Истолчете го лукот со сол и во него ставете ги пиперките, додајте го доматнот сос и залејте со маслото. Досолете по вкус.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook