fbpx

Сардина
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 кгр, преспанска белвица
  2. 200 гр. вински оцет
  3. 250 гр. Масло
  4. 2-3 дафинови листа
  5. црн пипер
  6. сол
Instructions
  1. Исчистете ги рибите и отстранете им ги главите и меурчињата. Измијте ги убаво и ставете ги во цедалка да се исцеди водата. Посолете ги и редете ги во тенџере во кое е ставено малку масло. Се редат во круг. Потоа ставете 1-2 дафинови листа, па налејте со масло. Кога ќе ги наредите сите риби додајте го оцетoт. Покпопете со капак или со алуминиумска фолија и печете ги 2 - 2 1/2 часа на 150°С.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исчистете ги рибите и отстранете им ги главите и меурчињата. Измијте ги убаво и ставете ги во цедалка да се исцеди водата. Посолете ги и редете ги во тенџере во кое е ставено малку масло. Се редат во круг. Потоа ставете 1-2 дафинови листа, па налејте со масло. Кога ќе ги наредите сите риби додајте го оцетoт. Покпопете со капак или со алуминиумска фолија и печете ги 2 – 2 1/2 часа на 150°С.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook