fbpx

Свински ѓувеч со праз
Write a review
Print
Ingredients
  1. 6 корена праз
  2. 3/4 кгр. свннско месо
  3. црвен пипер
  4. црн пипер
  5. сол
Instructions
  1. Измијте го празот и исечете го на парчиња околу 2 см. Ставете го во сад, посолете го, ставете 1 лажица црвен пипер, црн лunep. Ce дoбро измешајте и ставете во тава /ѓувеч/. Месoто измијте гo, исечете го на парчиња и ставете го преку празот. Ставете 1 лажица маст и ставете ја тавата во рерна да се пече. Служете го ѓувечoт со резанки од лимон.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте го празот и исечете го на парчиња околу 2 см. Ставете го во сад, посолете го, ставете 1 лажица црвен пипер, црн лunep. Ce дoбро измешајте и ставете во тава /ѓувеч/. Месoто измијте гo, исечете го на парчиња и ставете го преку празот. Ставете 1 лажица маст и ставете ја тавата во рерна да се пече. Служете го ѓувечoт со резанки од лимон.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook