fbpx

Солени стапчиња
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. брашно
  2. 1 маргарин
  3. 1 чаша (од млеко) масло
  4. 1 чаша млако млеко
  5. 1 јајце
  6. квасец
  7. 1 лажиче мало шеќер
  8. 1 лажиче мало сол
  9. 1/2 прашак за печење
Instructions
  1. Замесете тесто од наведените продукти.(Иако има квасец не треба да скиснува туку се наеднаш се става во брашното и се замесува). Од како тестото ќе стане глаткo расукајте го со сукало и вадете форми какви сакате: стапчиња, тркалца, переци и др. Премачкајте ги со разматенo јајце и посипете ги пак по желба со ким, сусам и др. Печете ги на 200°С.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Замесете тесто од наведените продукти.(Иако има квасец не треба да скиснува туку се наеднаш се става во брашното и се замесува). Од како тестото ќе стане глаткo расукајте го со сукало и вадете форми какви сакате: стапчиња, тркалца, переци и др. Премачкајте ги со разматенo јајце и посипете ги пак по желба со ким, сусам и др. Печете ги на 200°С.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook