fbpx

Солен ролар со паштета
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 долг француски леб
 2. 2 jajцa
 3. 1 поголема паштета (100 г.)
 4. 2-3 кисели краставички
 5. 2-3 мали моркови
Instructions
 1. Најпрво се сечат краивчињата на лебот. Краивчињата се оставаат на страна затоа што не се употребуваат. Потоа лебот се сече на 3 еднакви дела и со нож се вдлабува за да се извади средата и 3-те дела да останат скоро на корка.
 2. Се варат јајцата тврдо. Морковите се обаруваат колку да омекнат. Кога се сварени се сечат на ситно јајцата, морковите и краставичките.
 3. Во вангла се дроби средата од лебот, и се додаваат паштетата, морковите, jajцaта и краставичките. Се’ се меша убаво. Потоа со лажица се пополнува корката од лебот со направената смеса.
 4. Се завиткува во целофан и се става во фридижер.
 5. Пред да се сервира, се сече на парчиња кои изгледаат како кругови.
 6. Пријатен апетит.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Најпрво се сечат краивчињата на лебот. Краивчињата се оставаат на страна затоа што не се употребуваат. Потоа лебот се сече на 3 еднакви дела и со нож се вдлабува за да се извади средата и 3-те дела да останат скоро на корка.
Се варат јајцата тврдо. Морковите се обаруваат колку да омекнат. Кога се сварени се сечат на ситно јајцата, морковите и краставичките.
Во вангла се дроби средата од лебот, и се додаваат паштетата, морковите, jajцaта и краставичките. Се’ се меша убаво. Потоа со лажица се пополнува корката од лебот со направената смеса.
Се завиткува во целофан и се става во фридижер.
Пред да се сервира, се сече на парчиња кои изгледаат како кругови.
Пријатен апетит.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook