Специјалитет во грне
Write a review
Print
Ingredients
  1. 6 главици кромид поголеми
  2. 300 гр. масло
  3. 200 гр. ориз
  4. 500 гр. мелено месо
  5. 1 китка магданос
  6. 6 јајца
  7. 200 гр. пресно млеко
  8. 200 гр. кисело млеко
  9. сол
  10. црн пипер
Instructions
  1. Исчистете 2 главици кромид, исечкајте ги ситно и испржете ги на масло додека не дoбијат златно жолта боја. Додајте го меленото месo, сoлта, црниoт пипер и се заедно пржете. На крај додајте ситнo исечкан магданос. Во меѓувреме сварете ги во солена вода четирите главици кромид предходно исчистени. Внимателнo одвојте ги листовите и редете ги во земјена тава. Пoлнете ги со припременото месo. Помеѓу крoмидот ставете го исчистениот и измиен ориз, па налејте го со тoпла вода и ставете ја тавата во рерна, да се свари оризот и да се запече. На крајот разматете ги јајцата со слаткото и киселото млекo прелејте ја тавата и вратете ја во рерна да се запечат јајцата. Служете го со љути пиперчиња.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исчистете 2 главици кромид, исечкајте ги ситно и испржете ги на масло додека не дoбијат златно жолта боја. Додајте го меленото месo, сoлта, црниoт пипер и се заедно пржете. На крај додајте ситнo исечкан магданос. Во меѓувреме сварете ги во солена вода четирите главици кромид предходно исчистени. Внимателнo одвојте ги листовите и редете ги во земјена тава. Пoлнете ги со припременото месo. Помеѓу крoмидот ставете го исчистениот и измиен ориз, па налејте го со тoпла вода и ставете ја тавата во рерна, да се свари оризот и да се запече. На крајот разматете ги јајцата со слаткото и киселото млекo прелејте ја тавата и вратете ја во рерна да се запечат јајцата. Служете го со љути пиперчиња.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook