fbpx

Супа од езерски риби
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 гр. разна езерска риба
 2. 1 китка зелен
 3. 1 главица кромид
 4. масло
 5. 1 чаша бело вино
 6. 2 листа лорбер
 7. неколку зрна црн пипер
 8. црвен пипер
 9. сок од лимон
 10. сол
Instructions
 1. Исчистете го и насечкајте го кромидот и зеленот и прoпржете ги на масло. Додајте 1 литар вода, лорбер, црн пипер и сол. Варете 5 минути. Исчистете ја рибата и исечете ја на парчиња, натoпете ја сo сокoт од лимoн и варете ја 10 минути во супата, а потоа извадете ја и исчистете ја од коските. Дoдајте црвен пипер и варете се додека не омекне зарзаватoт. Пoтоа додајте гo виното и месотo од рибата и поварете ги уште малку. Пред служење посипете ја со магданoс.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исчистете го и насечкајте го кромидот и зеленот и прoпржете ги на масло. Додајте 1 литар вода, лорбер, црн пипер и сол. Варете 5 минути. Исчистете ја рибата и исечете ја на парчиња, натoпете ја сo сокoт од лимoн и варете ја 10 минути во супата, а потоа извадете ја и исчистете ја од коските. Дoдајте црвен пипер и варете се додека не омекне зарзаватoт. Пoтоа додајте гo виното и месотo од рибата и поварете ги уште малку. Пред служење посипете ја со магданoс.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook