СОСТОЈКИ :

Пилешко месо по мерка
Ориз по мерка
Масло за готвење
1 главица кромид
Ситно исецкан морков
Вегета

ПРИПРЕМА :

Се става пилешкото месо да се вари, се мие една мерка ориз. На масло се пропржува една главица кромид, се додава оризот и ситно исецканиот морков, се допржува и се префрла во тавата во која што ќе се пече. Се реди месото врз оризот, се посолува и зачинува со вегета. Во зависност од количината на оризот се додаваат две до три мерки од водата во која е варено пилешкото месо. Се пече во релна 45 мин.

Постирано од Дојчин Станојков

Пријатен апетит!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook