fbpx

Тарана
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. брашно
  2. 5 јајца
  3. сол
Instructions
  1. Од јајцата, брашното и солта замесете многу тврдо тесто. Изрендајте го тестото и оставете го да се суши на провев. Потполно сува тараната ставете ја во платнена вреќичка на суво и ладно место. Вака спремена тараната може да стои повеќе месеци
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Од јајцата, брашното и солта замесете многу тврдо тесто. Изрендајте го тестото и оставете го да се суши на провев. Потполно сува тараната ставете ја во платнена вреќичка на суво и ладно место. Вака спремена тараната може да стои повеќе месеци.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook