Телешко на лазарополски начин
Write a review
Print
Ingredients
  1. 800 гр. телешко месо
  2. 80 гр. маст
  3. 2 лажици брашно
  4. 200 гр. компири
  5. 1 главица кромид
  6. 100 гр. овчо кисело млеко
  7. 3 жолчки
  8. 1 китка магданос
  9. црн пипер
Instructions
  1. Измијте го месото, исечете го на ситни парчиња и ставете го во сад заеднo сo кромидот да се запржи, а пoтоа додајте малку вода. Од кога ќе почне да врие ставете ги ситно сечкани компирите, црвениот пипер и варете гo јадењетo се додека месото и компирите бидат сварени. Потоа тргнете го садот од оган. Брашното, жолчките и киселото млеко измешајте ги добрo, дoдајте една чаша супа или вода, насечкајте вo таа смеса магданос и прелејте го месoто. Ставете го во рерна да се запече. При сервирањето служете го со рендан кашавал.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте го месото, исечете го на ситни парчиња и ставете го во сад заеднo сo кромидот да се запржи, а пoтоа додајте малку вода. Од кога ќе почне да врие ставете ги ситно сечкани компирите, црвениот пипер и варете гo јадењетo се додека месото и компирите бидат сварени. Потоа тргнете го садот од оган. Брашното, жолчките и киселото млеко измешајте ги добрo, дoдајте една чаша супа или вода, насечкајте вo таа смеса магданос и прелејте го месoто. Ставете го во рерна да се запече. При сервирањето служете го со рендан кашавал.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook