СОСТОЈКИ :

Цвекло(3 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Бистра зеленчукова супа(500 Милилитри)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Вода(500 Милилитар)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Нискомаслена павлака(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА:

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Излупете го цвеклото и исечкајте го на коцкички.
  2. На загреано маслиново масло во тенџере пропржете го неколку минути, па додајте го кромидот, лукот и ѓумбирот.
  3. Промешајте и пржете неколку минути и зачинете со сол и бибер.
  4. Налејте му половина литар вода и половина литар супа од зеленчук, покријте го тенџерето и варете 20 минути додека цвеклото не е готово.
  5. Кога ќе биде сварено цвеклото, тргнете го од шпорет, изблендирајте го и вратете го да проврие уште неколку минути.
  6. Послужете го топло со една лажица павлака.

Пријатен апетит!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook