fbpx

Чорба од компири
Write a review
Print
Ingredients
  1. 11 лажица брашно
  2. 3 поголеми компири
  3. 1 јајце
  4. оцет
  5. 2-3 лажици масло
  6. сол
Instructions
  1. Излупете ги компирите, исечете ги на поголеми квадратчиња и ставете ги да се варат во посолена вода. За тоа време подгответе бела запршка од брашното и маслото па додајте ги варените компири и водата во која се вареа компирите. Измешајте се и оставете да се повари десетина минути, а потоа иставете ја супата од огинот и зачинете ја со разматено јајце, во кое сте додале вински оцет. При служењето посипете ја супата со црн пипер.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Излупете ги компирите, исечете ги на поголеми квадратчиња и ставете ги да се варат во посолена вода. За тоа време подгответе бела запршка од брашното и маслото па додајте ги варените компири и водата во која се вареа компирите. Измешајте се и оставете да се повари десетина минути, а потоа иставете ја супата од огинот и зачинете ја со разматено јајце, во кое сте додале вински оцет. При служењето посипете ја супата со црн пипер
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook