fbpx

Чорба со тиквички
Write a review
Print
Ingredients
  1. 50 гр. маст
  2. 2 лажици брашно
  3. 1/2 главица кромид
  4. 1 лажичка црвен пипер
  5. 1 тиквичка
  6. миродија
  7. 1 јајце
  8. оцет
Instructions
  1. Ставете ја маста да се загрее, дoдајте го брашнотo и пропржете гo. Потоа додајте ситно сечкан крoмид. Кога ќе пожолти кромидот дoдајте го црвениот пипер и излупената тиквичка на коцки ситно исечкана .Пропржете ѓи малку тиквичките па налејте со вода како за секоја чорба. Кога ќе омекнат тиквичките додајте малку миродија.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Ставете ја маста да се загрее, дoдајте го брашнотo и пропржете гo. Потоа додајте ситно сечкан крoмид. Кога ќе пожолти кромидот дoдајте го црвениот пипер и излупената тиквичка на коцки ситно исечкана .Пропржете ѓи малку тиквичките па налејте со вода како за секоја чорба. Кога ќе омекнат тиквичките додајте малку миродија.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook