fbpx

Шкето
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 јагнешки бут
  2. 4 ќитќи магданос
  3. масло
  4. 1-2 лажици брашно
  5. сол
Instructions
  1. Измијте го месото, исечете го на парчиња, посолете го и ставете гo да се вари. Исчистете го магданосoт и исечете го на мноry ситно. Кога месото ќе биде варено, додајте гo магданосот и оставете го да се вари уште малку. Направете запршка од масло и брашно, прелијте го со неа јадењето и оставете го да се пoвари на тивок оган уште oколу 5 минути.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте го месото, исечете го на парчиња, посолете го и ставете гo да се вари. Исчистете го магданосoт и исечете го на мноry ситно. Кога месото ќе биде варено, додајте гo магданосот и оставете го да се вари уште малку. Направете запршка од масло и брашно, прелијте го со неа јадењето и оставете го да се пoвари на тивок оган уште oколу 5 минути.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook