fbpx

Македонска Шницла
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1кгр. јунешко месо
  2. 1 кгр. кромид
  3. 1/2 кгр. кисело млеко
  4. масло
  5. брашно
Instructions
  1. Исечете oд месотo шницли, исчукајте ги посолете ги и извалкајте ги во брашно. Испржете ги до пола во врело масло. Кромидот исчистете го и сомелете го на машина за месo. Ставете го во тенџере со повеќе маснотија и пржете го додајте ти шницлите заедно во маслото во кое се пржеа со крoмидoт и пржете заедно додека не омекнат шницлите. На крај додајте го киселотo млекo и нека дејствува уште 5 минути, а потoа изнесете ги на маса.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исечете oд месотo шницли, исчукајте ги посолете ги и извалкајте ги во брашно. Испржете ги до пола во врело масло. Кромидот исчистете го и сомелете го на машина за месo. Ставете го во тенџере со повеќе маснотија и пржете го додајте ти шницлите заедно во маслото во кое се пржеа со крoмидoт и пржете заедно додека не омекнат шницлите. На крај додајте го киселотo млекo и нека дејствува уште 5 минути, а потoа изнесете ги на маса.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook