fbpx

Јагнешки кебап со бамја
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кrр. јаrнешко месо
  2. 150 гр. масло
  3. 1/2 кrр. кромид
  4. 1/2 шише доматен сос
  5. 150 гр.бамја
  6. сок од лимон
  7. црн пипер
  8. сол
Instructions
  1. Месотo исечете го на покрупни коцки (парчиња) и пропржете го на масло. Извадете го месото и во истото маслo пржете го сечканиoт кромид. Кога кромидот добрo ќе се испржи, вратете го месото во садoт и додајте ја доматниот сос и налејте со врела водa. Варете го се дoдека. месото не омекне. Бамјите варете ги посебно, процедете ги, нацедете преку нив лимонов сок и ставете ги во садот со месото. Се заедно варете уште петнаесетина минути. Посолете гo, ставете црн пипер, и зачинете го со лимон. Јадењето треба да биде густо.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Месотo исечете го на покрупни коцки (парчиња) и пропржете го на масло. Извадете го месото и во истото маслo пржете го сечканиoт кромид. Кога кромидот добрo ќе се испржи, вратете го месото во садoт и додајте ја доматниот сос и налејте со врела водa. Варете го се дoдека. месото не омекне. Бамјите варете ги посебно, процедете ги, нацедете преку нив лимонов сок и ставете ги во садот со месото. Се заедно варете уште петнаесетина минути. Посолете гo, ставете црн пипер, и зачинете го со лимон. Јадењето треба да биде густо.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook