Јагнешко на Светиниколски начин
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. јагнешко месо
  2. 200 гр. кромид
  3. 120 гр. маст
  4. 3 китки магданос
  5. 200 гр. домати
  6. 3 јајца
  7. 50 гр. пресно млеко
  8. сол
  9. црн пипер
  10. црвен пипер
Instructions
  1. Измијте го месoто, исечете го на парчиња, и ставете го во сад заедно со кромидoт да се пржи, пoтoa ставете црвен пипер и пржете се додека месoтo не омекне. Доматите излупете ги, исечкајте ги ситно и ставете ги во месотo, ставете го магданосот и црниот пипер и посолете го јадењето. Промешајте го убавo, варете го уште десетина минути, и прелејте го со изматените јајца и млекото, а потоа ставете го во рерна да се запече.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook