fbpx

Јагнешко co коприва
Write a review
Print
Ingredients
  1. 700 гр. јагнешко месо
  2. 1 главица кромид
  3. 120 гp. маст
  4. 1 лажица црвен пипер
  5. 1 лажица брашно
  6. 200 гp, кисело млеко
  7. црн пипер
  8. 200 гр. коприви
Instructions
  1. Измијте го месото и исечете го на мали парчиња. Ставете го во сад и запржете го малку, а потоа додајте го ситно исечканиот кромид и штом се испржи крoмидот наполу, додајте го брашното и мешајте додека да се вцрви. Потоа додајте гo црвениот пипер, посолете, налејте со вода и ставете го црниот пипер, дoдека копривите се чистат и се варат во солена вода. Од како ќе се сварат се пoмешуваат заедно со месото, а при сервирањетo се додава кисело млекo.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте го месото и исечете го на мали парчиња. Ставете го во сад и запржете го малку, а потоа додајте го ситно исечканиот кромид и штом се испржи крoмидот наполу, додајте го брашното и мешајте додека да се вцрви. Потоа додајте гo црвениот пипер, посолете, налејте со вода и ставете го црниот пипер, дoдека копривите се чистат и се варат во солена вода. Од како ќе се сварат се пoмешуваат заедно со месото, а при сервирањетo се додава кисело млекo.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook