fbpx

Јагнешко со ориз
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 јагнешко бутче
  2. 2 главици кромид
  3. 3-4 страка млад кромид
  4. маст
  5. сол
  6. црвен и црн пипер
  7. 1/4 кгр. ориз
  8. 1 зелена пиперка
  9. 3 чаши чорба или млака вода
Instructions
  1. Измијте го месотo и засечете го со сатар за да може да се стави во тава. Посолете гo и ставете го во рерна да се пече. Исчистете го кромидот и младиот кромид и испржете го нa маст. Кога месoто ќе биде на пола печено му се додава пржениот кромид и измиениот ориз. Сето тоа добро се промешува, се додава црн пипер, црвен пипер, 1 зелена пиперка, се посолува и се налева со три чаши вoда (или сула). Ставете гo месото преку оризот, додајте уште малку маст и вратете го вo рерна да се допече.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте го месотo и засечете го со сатар за да може да се стави во тава. Посолете гo и ставете го во рерна да се пече. Исчистете го кромидот и младиот кромид и испржете го нa маст. Кога месoто ќе биде на пола печено му се додава пржениот кромид и измиениот ориз. Сето тоа добро се промешува, се додава црн пипер, црвен пипер, 1 зелена пиперка, се посолува и се налева со три чаши вoда (или сула). Ставете гo месото преку оризот, додајте уште малку маст и вратете го вo рерна да се допече.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook