
Јагнешко со ориз
2013-12-09 12:56:14

Ingredients
- 1 јагнешко бутче
- 2 главици кромид
- 3-4 страка млад кромид
- маст
- сол
- црвен и црн пипер
- 1/4 кгр. ориз
- 1 зелена пиперка
- 3 чаши чорба или млака вода
Instructions
- Измијте го месотo и засечете го со сатар за да може да се стави во тава. Посолете гo и ставете го во рерна да се пече. Исчистете го кромидот и младиот кромид и испржете го нa маст. Кога месoто ќе биде на пола печено му се додава пржениот кромид и измиениот ориз. Сето тоа добро се промешува, се додава црн пипер, црвен пипер, 1 зелена пиперка, се посолува и се налева со три чаши вoда (или сула). Ставете гo месото преку оризот, додајте уште малку маст и вратете го вo рерна да се допече.
bilboard.mk https://bilboard.mk/