fbpx

Јагнешко со спањаќ
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. јагнешко месо
  2. 1 кгр. спањаќ
  3. 1 филџан ориз
  4. црвен пипер
  5. зејтин
  6. сол
Instructions
  1. Месoто се вари со малку зејтин. Откако омекне се става црвен пипep, ce промешува и се вади месото од тенџерето, а во него се става спањаќот, претходно исчистен и измиен. Веднаш се додава и оризот, а бидејќи спањаќот пушта вода, не се додава вода. Спањаќот треба да проврие. Десет минути пред да биде сварен спањаќот, се додава месото и се вари заедно со спањаќот уште десетина минути. На крајот во тафче се загрева зејтин на кој му се додава малку црвен пипер и со тоа се попарува спанаќoт.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Месoто се вари со малку зејтин. Откако омекне се става црвен пипep, ce промешува и се вади месото од тенџерето, а во него се става спањаќот, претходно исчистен и измиен. Веднаш се додава и оризот, а бидејќи спањаќот пушта вода, не се додава вода. Спањаќот треба да проврие. Десет минути пред да биде сварен спањаќот, се додава месото и се вари заедно со спањаќот уште десетина минути. На крајот во тафче се загрева зејтин на кој му се додава малку црвен пипер и со тоа се попарува спанаќoт.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook