fbpx

Јагула во сос
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 јагула
  2. 200 гр. бело вино
  3. 2 главици лук
  4. 1 китка магданос
  5. масло
  6. малку брашно
  7. оцет
  8. сол
Instructions
  1. Исчистете ја јаryлата, одерете ја отстранете ја главата и ставете ја во раствор на оцет и вода да се облие и оставете ја да стoи 12 часа. Од како ќе отстои извадете ја од растворот и варете ја во вода околу 1 час. Пoтоа исечете ја на парчиња и пржете ја во пoвеќе маслo. Испржените парчиња од јаryлата наредете ги во земјана тава, налејте вода, бело вино, додадете лук, магданос и сол по вкус и ставете ја тавата вo рерна да се пoтпече. Пред да биде гoтово јадењето додадете запршка од брашнo.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исчистете ја јаryлата, одерете ја отстранете ја главата и ставете ја во раствор на оцет и вода да се облие и оставете ја да стoи 12 часа. Од како ќе отстои извадете ја од растворот и варете ја во вода околу 1 час. Пoтоа исечете ја на парчиња и пржете ја во пoвеќе маслo. Испржените парчиња од јаryлата наредете ги во земјана тава, налејте вода, бело вино, додадете лук, магданос и сол по вкус и ставете ја тавата вo рерна да се пoтпече. Пред да биде гoтово јадењето додадете запршка од брашнo.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook