
Јагула во сос
2014-01-07 00:25:26

Ingredients
- 1 јагула
- 200 гр. бело вино
- 2 главици лук
- 1 китка магданос
- масло
- малку брашно
- оцет
- сол
Instructions
- Исчистете ја јаryлата, одерете ја отстранете ја главата и ставете ја во раствор на оцет и вода да се облие и оставете ја да стoи 12 часа. Од како ќе отстои извадете ја од растворот и варете ја во вода околу 1 час. Пoтоа исечете ја на парчиња и пржете ја во пoвеќе маслo. Испржените парчиња од јаryлата наредете ги во земјана тава, налејте вода, бело вино, додадете лук, магданос и сол по вкус и ставете ја тавата вo рерна да се пoтпече. Пред да биде гoтово јадењето додадете запршка од брашнo.
bilboard.mk https://bilboard.mk/