fbpx

Јагула на Жар
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 јагула
  2. 150 rp. сланина
  3. сол
  4. црн пипер
  5. масло
  6. пченкарно брашно
Instructions
  1. Јагулата засечете ја со остар нoж под главата и соблечете ја кожата. Потоа распорете ја извадете го дробот, измијте ја и исушете ја. Исечете ја на поголеми парчиња, посолете ја, поросете ја со црн пипер и оставете ја да стои во масло околу 1 час. На ражен набодете наизменично парчиња од јаryлата и парчиња од сланината, поросете ги со пченкарно брашно и печете ги на силен оган од сите страни.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Јагулата засечете ја со остар нoж под главата и соблечете ја кожата. Потоа распорете ја извадете го дробот, измијте ја и исушете ја. Исечете ја на поголеми парчиња, посолете ја, поросете ја со црн пипер и оставете ја да стои во масло околу 1 час. На ражен набодете наизменично парчиња од јаryлата и парчиња од сланината, поросете ги со пченкарно брашно и печете ги на силен оган од сите страни.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook