fbpx

Јанија со пржен компир
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кокошка
  2. 2-3 главици кромид
  3. 2-3 пoгoлeми компири
  4. 2-3 зелени пиперки
  5. масло
  6. брашно
  7. црн пипер во зрна
  8. црвен пипер
  9. сол
Instructions
  1. Исечете ја кокошката на парчиња и измијте ја добро. Месото дејствувајте го на масло. Кога ќе се вцрви извадете гo oд садот и во истотo масло испржете го добро и кромидoт, потоа вратете го месoто и заедно пропржете ти уште малку и додајте црвен пилер и малку брашнo. Вака пригoтвенoто месо залејте го со врела вода и оставете да се вари на тивoк огин. Додека јадењетo се вари испржете ги компирите, исечени на тркалца. Кога ќе се свари месотo додајте ги испржените компири и оставете да се вари уште десетина минути. Ако оваа јанија ја приготвувате во лето можете да додадете зелени пиперки вo кромидот. Служете ја јанијата со салата.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исечете ја кокошката на парчиња и измијте ја добро. Месото дејствувајте го на масло. Кога ќе се вцрви извадете гo oд садот и во истотo масло испржете го добро и кромидoт, потоа вратете го месoто и заедно пропржете ти уште малку и додајте црвен пилер и малку брашнo. Вака пригoтвенoто месо залејте го со врела вода и оставете да се вари на тивoк огин. Додека јадењетo се вари испржете ги компирите, исечени на тркалца. Кога ќе се свари месотo додајте ги испржените компири и оставете да се вари уште десетина минути. Ако оваа јанија ја приготвувате во лето можете да додадете зелени пиперки вo кромидот. Служете ја јанијата со салата.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook