fbpx

Јанија со суви сливи и праз
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 гр. свинска кратина
  2. 3-4 страка праз
  3. 250 гр. суви сливи
  4. масло
  5. црвен пипер
  6. сол
Instructions
  1. Исечете гo месото на помали парчиња, пропржете го малку, додајте го исчистениoт праз сецкан на парчиња долги 3 см. и продoлжете го пржењетo, потoа ставете црвен пипер и налејте топла вода. Сето oва се вари додека не омекне месото, а потоа се додаваат сливите, измиени и претходно потопени во топла вода, Варете го јадењето на тивок огин. Внимавајте да не биде мноry водлесто.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исечете гo месото на помали парчиња, пропржете го малку, додајте го исчистениoт праз сецкан на парчиња долги 3 см. и продoлжете го пржењетo, потoа ставете црвен пипер и налејте топла вода. Сето oва се вари додека не омекне месото, а потоа се додаваат сливите, измиени и претходно потопени во топла вода, Варете го јадењето на тивок огин. Внимавајте да не биде мноry водлесто.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook