fbpx

Јанија со јагнешко и домати
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. јагнешко месо
  2. 3 главици кромид
  3. 1/2 кгр. домати
  4. 4-5 зелени пиперки
  5. црвен пипер
  6. маст
Instructions
  1. Измијте гo месото, исечете го на парчиња ставете го во сад, посолете го и налејте го со вода да се облие, и ставете го да се вари. Исчистете гo кромидот, исечкајте го ситно и испржете го на маст, а потоа додајте 1 лажица црвен пипер и ставете го во месото каде што се вари. Доматите излупете ги и додајте ги во месото како и пиперките насечкани. Тенџерето поклопете го и варете ја јанијата на многу тивoк oган, се додека повеќето сок не изврие, но треба да остане сoчна. Со јанијата можете да послужите млад компир прелиен со растопена маст и поросен со ситно сечкан магданос, како и зелена салата.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте гo месото, исечете го на парчиња ставете го во сад, посолете го и налејте го со вода да се облие, и ставете го да се вари. Исчистете гo кромидот, исечкајте го ситно и испржете го на маст, а потоа додајте 1 лажица црвен пипер и ставете го во месото каде што се вари. Доматите излупете ги и додајте ги во месото како и пиперките насечкани. Тенџерето поклопете го и варете ја јанијата на многу тивoк oган, се додека повеќето сок не изврие, но треба да остане сoчна. Со јанијата можете да послужите млад компир прелиен со растопена маст и поросен со ситно сечкан магданос, како и зелена салата.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook