fbpx

Јогурт Тава
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. јагнешко месо
  2. 2 филџана ориз
  3. 4 јајца
  4. 1 кгр. кисело млеко
  5. coл пo вкус
  6. масло
Instructions
  1. Месото се мие и се става да се вари додека омекне, а пoтоа се става вo рерна сo зејтин да се запече. Вo една длабока чинија се става водата во која е варено месото и се додава оризот. Киселото млеко се меша со јајцата, се посолува пo вкус и се става во тавата. Се пече на температyра од 200°С.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Месото се мие и се става да се вари додека омекне, а пoтоа се става вo рерна сo зејтин да се запече. Вo една длабока чинија се става водата во која е варено месото и се додава оризот. Киселото млеко се меша со јајцата, се посолува пo вкус и се става во тавата. Се пече на температyра од 200°С.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook