Мусака со моркови
2013-12-14 11:53:09
Ingredients
- 1 кгр. моркови
- 2 коцки кокошкина супа
- 30 гp. маргарин
- 100 гр. кромид
- 350 гр. мелено телешко месо
- сол
- црн пипер
- 2 јајца
- магданос
Instructions
- Исчистете ги морковите, исечете ги на тркалца и ставете ги да се варат во еден литар зовриена супа од коцки. Пропржете ги во маргаринот, ситно исечен, кромидот и мелено телешкото месо, додајте сол и црн пипер. Во така испрженото месо додајте ги исцедени морковите и исечканиот магданос. Се ставете во огноотпорен сад што сте го намачкале со марrарин и прелејте со јајцата што сте ги изматиле претхoдно со 100 грама супа од варени моркови. Ставете ја вака приготвената мусака во загреана рерна да се потпече.
bilboard.mk https://bilboard.mk/