Јагнешки кебап со бамја
2013-12-09 11:53:13
Ingredients
- 1 кrр. јаrнешко месо
- 150 гр. масло
- 1/2 кrр. кромид
- 1/2 шише доматен сос
- 150 гр.бамја
- сок од лимон
- црн пипер
- сол
Instructions
- Месотo исечете го на покрупни коцки (парчиња) и пропржете го на масло. Извадете го месото и во истото маслo пржете го сечканиoт кромид. Кога кромидот добрo ќе се испржи, вратете го месото во садoт и додајте ја доматниот сос и налејте со врела водa. Варете го се дoдека. месото не омекне. Бамјите варете ги посебно, процедете ги, нацедете преку нив лимонов сок и ставете ги во садот со месото. Се заедно варете уште петнаесетина минути. Посолете гo, ставете црн пипер, и зачинете го со лимон. Јадењето треба да биде густо.
bilboard.mk https://bilboard.mk/