Archive for July, 2014

Салата од Суви Пиперки (2)

Измијте ги добро пиперките и ставете ги во рерна на 50°С да се сушат. Извадете една пиперка и скршете ја. Во колку пука во рацете тогаш се готови, печени, извадете ги од рерната и оставете ги да се оладат. Земете дрвена ваганка и ставете неколку скршени пиперки (вадете гo семето) и толчете со дрвен толчник. […]

Сардина

риба, сардина

Исчистете ги рибите и отстранете им ги главите и меурчињата. Измијте ги убаво и ставете ги во цедалка да се исцеди водата. Посолете ги и редете ги во тенџере во кое е ставено малку масло. Се редат во круг. Потоа ставете 1-2 дафинови листа, па налејте со масло. Кога ќе ги наредите сите риби додајте […]

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook