fbpx

Бифтек со сланина
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1/2 кгр. месо од бифтек
  2. 150 гр. сланина
  3. 2 главици кромид
  4. 1 чаша бело вино
  5. црн пипер
  6. сол
  7. масло
  8. брашно
Instructions
  1. Бифтекот сечете го на парчиња дебелина 1 см. На секое парче бифтек сложете сланина во гoлемина на парчето и со чепкалка закачете ја сланината за месото. Така спремениот бифтек ставете го на врело масло и пржете го малку, а веднаш потоа ставете многу ситно сечкан кромид, сол, црн пипер, виното и продолжете да го дејствувате. До колку испари течноста дoлевајте по малку вода се додека да oмекне бифтекот. Земете 2 мали лажици брашно, растворете го со вода и ставете го во тенџерето, протресите го од кај дршките и тргнете го од оган. Служете со пилав или пире од компири.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Бифтекот сечете го на парчиња дебелина 1 см. На секое парче бифтек сложете сланина во гoлемина на парчето и со чепкалка закачете ја сланината за месото. Така спремениот бифтек ставете го на врело масло и пржете го малку, а веднаш потоа ставете многу ситно сечкан кромид, сол, црн пипер, виното и продолжете да го дејствувате. До колку испари течноста дoлевајте по малку вода се додека да oмекне бифтекот. Земете 2 мали лажици брашно, растворете го со вода и ставете го во тенџерето, протресите го од кај дршките и тргнете го од оган. Служете со пилав или пире од компири.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook